Heb je veel plaats nodig voor een putboring?

Geothermische putboringen stellen u in staat om voordelig warmte uit de bodem te winnen.

Is er veel plaats nodig voor een putboring?

Geothermische putboringen –putboringen bedoeld om warmte uit de aardbodem te halen en daarmee uw woning te verwarmen – zijn vrijwel overal mogelijk. Afhankelijk van het type (horizontaal of verticaal) is meer of minder ruimte nodig.

Woont u landelijk of hebt u een grote tuin? Dan zijn horizontale geolussen een goede optie. Er is slechts een boring van 1,2 tot 2 meter diep nodig. Een voordeel is dat er minder grondwerken nodig zijn. Ze zijn net zo effectief, milieuvriendelijk en voordelig als verticale geolussen. 

In de stad of bij kleinere tuinen zijn verticale geolussen vaak de enige optie. Door diep te boren, tussen 60 en 150 meter diep, kan op een beperkte ruimte efficiënt warmte uit de bodem worden gehaald. Verticale putboringen vragen een wat hogere investering, maar ze leveren tegelijk wel een hoger rendement op. 

Als er meerdere boringen nodig zijn, moet er voldoende plaats kunnen zijn tussen de boringen. Dat varieert van 6 à 7 meter tot 10 meter tussen boringen. Hoeveel boringen nodig zijn, hangt van heel wat factoren af. Vraag daarom een offerte aan of neem contact op voor professioneel advies

Er moet bovendien een doorgang naar de tuin zijn zodat de vereiste machines ter plekke geraken. 

  Contacteer ons

  Hoeveel plaats is er nodig voor een waterputboring?

  Als u een grondwaterput wil plaatsen, moet een putboring gebeuren. Er wordt geboord tot een diepte waar grondwater opgeslagen is. Let wel, mogelijk heeft u hiervoor een vergunning nodig. Doordat het grondwater schaarser wordt, moet u met een aantal regels en voorwaarden rekening houden.  


  Contacteer ons voor meer info

  Laat uw geothermische putboringen uitvoeren door een expert!

  Geothermische putboringen zijn een ecologische, efficiënte manier om op een milieuvriendelijke en energiezuinige manier uw woning te verwarmen. Belangrijk is dat de boring op een professionele manier gebeurt. Schakel een expert in die niet alleen over de nodige kennis beschikt, maar ook de juiste mensen en machines ter beschikking heeft.

  Eco-Project Putboringen voert bovendien steeds een bodemonderzoek uit, zodat we een duidelijk en nauwkeurig zicht hebben op uw bodemsituatie. We kunnen ingeschakeld worden door particulieren, aannemers en installateurs van warmtepompen.

  Neem contact op voor meer info of vraag een offerte aan.


  Contacteer ons voor meer info

  u wenst Extra info of een vrijblijvende offerte?
  Vul formulier in of bEL 02 342 12 11

  (*) Verplichte velden.
  Thank you! Your submission has been received!
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  ECOPROJECT PUTBORINGENwerk samen met een specialist!

  Neem alvast contact op voor meer info of een offerte voor verticale geothermische putboringen, horizontale geolussen of waterputboringen in uw tuin. We werken met de spoelboormethode, een snelle, effectieve manier met optimaal resultaat.

  vraag offerte aan

  Geothermische
  boringen

  Je kiest voor een warmtepomp en zoekt een goeie partner om de nodige leidingen te boren?

  lees meer

  horizontale putboringen

  U kiest voor een warmtepomp, maar er is een beperkte mogelijkheid tot boren? Ook horizontale boringen doen we.

  lees meer