Hoe ecologisch zijn geothermische putboringen

Als u op zoek gaat naar een ecologische, duurzame manier om uw woning te verwarmen, komt u algauw uit bij een warmtepomp.

Waarom zijn geothermische putboringen nodig?

Geothermie betekent dat u warmte uit de aardbodem haalt. Die warmte wordt gebruikt om een gebouw te verwarmen of te koelen met een warmtepomp. Een warmtepomp is veel duurzamer en ecologischer dan traditionele verwarmingssystemen. Bovendien is het betaalbaar en kostenefficiënt.

Om die warmte uit de bodem te winnen, moet men naar een bodemlaag gaan waar de natuurlijke warmte continu en stabiel aanwezig is. Hoe dieper de laag, hoe warmer de aarde. Om tot die diepte te geraken, is een geothermische putboring nodig. 

Bij een verticale putboring boren we tussen 60 en 150 meter diep. Gaat het om een grotere oppervlakte, dan is ook een horizontale boring met geolussen mogelijk. Die worden slechts 1,2 meter diep geplaatst.

  Contacteer ons

  Hoe ecologisch zijn geothermische putboringen dan?

  Geothermische putboringen maken het mogelijk om op een ecologische manier te verwarmen en te koelen. Aardwarmte is een onuitputtelijke energiebron die van nature aanwezig is. Om een ruimte te verwarmen, wordt het spoelwater in de warmtepomp opgewarmd. Dat water zit in een gesloten circuit en wordt dus continu hergebruikt. 

  De geothermische putboringen zelf zijn ook ecologisch. Tijdens het boren komt alleen grond aan de oppervlakte. Er komen dus geen afvalstoffen naar boven. Behalve het spoelwater is ook water nodig tijdens het boren om zand- en kleilagen vrij te maken. Dat water wordt nadien opnieuw in de grond geïnjecteerd. Tijdens het boren hebben we op elk vlak respect voor het milieu.


  Contacteer ons voor meer info

  Hoe verlopen geothermische putboringen?

  Afhankelijk van het type boring (horizontaal of verticaal) verloopt een boring wat anders. Belangrijk bij allebei is een professionele specialist. Je hebt niet alleen een goede kennis van de ondergrond nodig, maar ook speciale machines. Ook de installatie van de sondes of geolussen vraagt kennis. Het risico op schade bij foute plaatsing is immers reëel.

  Bij een verticale putboring plaatsen we verticale sondes in het boorgat. Bij een nieuwbouwwoning zijn één of twee boringen nodig. Die sondes worden met de warmtepomp verbonden. Voor een horizontale putboring worden de sondes of geolussen horizontaal geplaatst. Voor een gelijkmatige belasting is een juiste plaatsing essentieel, net als voldoende oppervlakte.

  U kiest zelf de installateur van de warmtepomp, die verder instaat voor de aansluiting.

   Prijsofferte aanvragen

   Zelf ecologisch verwarmen? Eco Project Putboringen helpt u graag verder!

   Dankzij geothermische putboringen kunt u uw woning op een duurzame manier verwarmen en koelen. Het is bovendien een energiezuinig alternatief voor fossiele brandstoffen. Goed voor milieu en portemonnee, dus.

   We werken steeds met professionals die beschikken over alle knowhow, de juiste tools en een gezonde dosis passie voor de job. Eco Project putboringen is een jong, dynamisch bedrijf met toekomstvisie, scherpe prijzen en een korte wachttijd. U kunt bij ons terecht als particulier, aannemer en installateur van warmtepompen. Neem contact op voor meer info of een offerte voor verticale geothermische putboringen, horizontale geolussen of waterputboringen in uw tuin.

    Prijsofferte aanvragen

    u wenst Extra info of een vrijblijvende offerte?
    Vul formulier in of bEL 02 342 12 11

    (*) Verplichte velden.
    Thank you! Your submission has been received!
    Oops! Something went wrong while submitting the form.

    ECOPROJECT PUTBORINGENwerk samen met een specialist!

    Neem alvast contact op voor meer info of een offerte voor verticale geothermische putboringen, horizontale geolussen of waterputboringen in uw tuin. We werken met de spoelboormethode, een snelle, effectieve manier met optimaal resultaat.

    vraag offerte aan

    Geothermische
    boringen

    Je kiest voor een warmtepomp en zoekt een goeie partner om de nodige leidingen te boren?

    lees meer

    horizontale putboringen

    U kiest voor een warmtepomp, maar er is een beperkte mogelijkheid tot boren? Ook horizontale boringen doen we.

    lees meer