Hoe ecologisch zijn geothermische putboringen

Er zijn twee types putboringen: geothermische putboringen en putboringen voor een (grond)waterput.

Vergunningen voor putboringen

Voor de winning van grondwater kan een vergunning nodig zijn, afhankelijk van het debiet en de toepassingen. Wanneer het gaat om grondwater voor huishoudelijk gebruik, het oppompen gebeurt met een handpomp en u niet meer dan 500 m3 per jaar overschrijdt, is een vergunning niet nodig. Grondwaterwinning moet u verplicht melden bij de Vlaamse Milieumaatschappij. Nog verplicht is het aanvragen van een keuring van de waterinstallatie.Gaat het op een putboring voor een geothermische warmtepomp, dan zijn er geen vergunningen nodig.

  Contacteer ons

  Welke subsidies zijn er voor putboringen?

  Een geothermische warmtepomp is een investering die vrijwel meteen rendeert. Het is een van de beste keuzes die u kunt maken om uw woning op een energiezuinige, milieuvriendelijke manier te verwarmen en te koelen. De Vlaamse overheid wil dat aanmoedigen met premies.

  Er zijn twee subsidies voor putboringen voor een geothermische warmtepomp:

  1. Een VerbouwPremie voor het plaatsen van een warmtepomp in een bestaande woning. Voor een geothermische warmtepomp A++-label bedraagt die 4.000 euro.

  2. De EPC-labelpremie voor wie een woning met EPC-label E of F binnen de vijf jaar renoveert met een nieuw label van C of beter als resultaat. De subsidie bedraagt 2.500 euro bij label C, 3.750 euro bij label B en 5.000 euro bij label A

  Sommige gemeentes reiken extra premies of goedkopere leningen uit aan wie een warmtepomp koopt. Ga na of welke energiepremies er in uw gemeente zijn.


  Zelf ook ecologisch verwarmen?
  Laat uw putboring uitvoeren door Eco Project Putboringen

  Met geothermische putboringen kunt u op een duurzame manier uw woning verwarmen en koelen: het perfecte energiezuinige alternatief voor fossiele brandstoffen. Dankzij de subsidies en premies is het bovendien ook voordelig voor uw portemonnee.

  Eco Project Putboringen werkt met deskundige vaklui met de juiste kennis, tools en passie voor de job. Als jong, dynamisch en toekomstgericht bedrijf vindt u bij ons scherpe prijzen en korte wachttijden. Wij voeren de boring uit, uw kiest zelf uw warmtepompinstallateur.

  U kunt bij ons terecht als particulier, aannemer en warmtepompinstallateur. Vraag meteen een offerte aan of neem contact op voor meer info over verticale geothermische putboringen, horizontale geolussen of waterputboringen.

   Prijsofferte aanvragen

   u wenst Extra info of een vrijblijvende offerte?
   Vul formulier in of bEL 02 342 12 11

   (*) Verplichte velden.
   Thank you! Your submission has been received!
   Oops! Something went wrong while submitting the form.

   ECOPROJECT PUTBORINGENwerk samen met een specialist!

   Neem alvast contact op voor meer info of een offerte voor verticale geothermische putboringen, horizontale geolussen of waterputboringen in uw tuin. We werken met de spoelboormethode, een snelle, effectieve manier met optimaal resultaat.

   vraag offerte aan

   Geothermische
   boringen

   Je kiest voor een warmtepomp en zoekt een goeie partner om de nodige leidingen te boren?

   lees meer

   horizontale putboringen

   U kiest voor een warmtepomp, maar er is een beperkte mogelijkheid tot boren? Ook horizontale boringen doen we.

   lees meer